Vantaan historiakävelyt tulevat jälleen

Vantaan historiakävelyt tulevat jälleen

Julkaistu 12.5.2023

Sukella mukaan Vantaan tarinaan yhden opastuksen tai koko sarjan verran. Vantaan monikerroksisesta historiasta löytyy herkullisia tarinoita kivikaudelta katutaiteeseen.

Noin tunnin mittaisten kierrosten oppaina toimivat Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat. Sarjan ensimmäinen retki tehdään muista kierroksista poiketen polkupyörällä.

Pääsylippu kullekin kierrokselle maksaa 10 €. Liput ostetaan paikan päältä. Maksuvaihtoehtoina käteinen tai korttimaksu.

Uskalla antaa Vantaan valloittaa!

ti 30.5. klo 17.30 Pyöräretki Övre Nybackasta Kirkonkylään
Pyöräillään Vantaan vanhojen keskiaikaisten kylien maisemissa ja Kuninkaantien reitillä. Pyöräretkelle lähdetään vanhan kestikievari Övre Nybackan pihasta ja yhteinen matka päättyy pitäjän vanhaan keskukseen Helsingin pitäjän kirkonkylään.

Lähtöpaikka: Kestikievari Övre Nybackan edusta, Nybackankuja 4.

to 1.6. klo 17.30 Modernia ja vanhaa Tikkurilaa
Rautatie teki Tikkurilasta keskuksen, joka houkutteli tehtaita Keravanjoen varteen. Keravanjokivarsi on viime aikojen suunnitelmien myötä noussut uuteen kukoistukseen. Retki alkaa kaupungintalolta ja kuljemme modernin ja vanhan Tikkurilan sekä jokirannan läpi kohti Kuninkaalaa. Kierroksen päätteeksi on mahdollista vierailla kotiseututalo Påkaksessa.

Lähtöpaikka: Vantaan kaupungintalon edusta, Asematie 7, Tikkurila.

To 8.6. klo 17.30 Hämeenkylän kartano
Vantaalla riittää kartanoita ja kartanoilla tarinoita. Hämeenkylän kartanossa näkyy itse Engelin kynänjälki ja vaikka päärakennusta ei olekaan niin onhan kuitenkin käyttämätön keisarillinen käymälä.

Lähtöpaikka: Hämeenkylän kartanoravintolan edusta, Juustenintie 1.

To 15.6. klo 17.30 Korson monet kasvot
Korsossa on aina sattunut ja tapahtunut. Korsolla on yli satavuotias historia yhtenä Vantaan ensimmäisistä pientaloesikaupungeista. Korson monet kasvot paljastuvat kaduilla ja rakennuksissa, jotka kertovat niin sodan kauhuista kuin elämisen arjesta.

Lähtöpaikka: Korson Wanha Asema, Urpiaisentie 1B.

Ti 20.6. klo 17.30 Koivukylä: Kampakeramiikasta kompaktikaupungiksi
Kierroksella selviää, miten kampakeramiikka, sielunmessut, sota ja kompaktikaupunki-ideologia liittyvät Koivukylään. Etsimme oikeaa Koivukylää Rekolanojan molemmin puolin.

Lähtöpaikka: Koivutori, Hakopolku 2.

To 6.7. klo 17.30 Vantaankoski

Vantaankosken kuohuja ovat katselleet niin kivikautiset kannibaalit, teollisuuden väki kuin pitäjän koululaisetkin, puhumattakaan lukuisista Kuninkaantien matkalaisista. Kuohuvan kosken partaalla kuulet myös Vantaan nimen tarinan.

Lähtöpaikka: Ravintola Kuninkaan kartanon edusta, Voudintie 1

Ke 19.7. klo 17.30 Håkansböle
Jugendkartano Håkansböle on Armas Lindgrenin ainutlaatuinen kokonaistaideteos ja oikea helmi. Historiallinen puisto ja talousrakennukset on kunnostettu viime vuosina uuteen käyttöön. Opastuksella kierretään kartanopuistossa sekä korjaukseen valmistautuvassa päärakennuksessa tutustuen Sanmarkin perheen vaiheisiin.

Lähtöpaikka: Håkansbölen kartanon edusta, Kartanontie 1

Ma 7.8. klo 17.30 Keimolanmäki – moottoriradan varrella

Modernin asuinalueen katulinjoissa on säilytetty vanhan moottoriradan muoto. Taide ja valokuvat ovat vallanneet rallikilpailujen nostalgisen lenkin, joka kierretään kierroksella.

Lähtöpaikka: Lincolninaukio, vanhan valvontatornin juurelta

To 24.8. klo 17.30 Myyrmäki – Kivikaudesta katutaiteeseen

Myyrmäki sijaitsi kivikaudella meren rannalla ja alueella suoritetut mittavat arkeologiset kaivaukset kertovat hylkeenpyytäjien elämästä ja kuolemasta. Mitä muinaisesta Myyrmäestä on edelleen nähtävillä katutaiteen värittämässä Myyr Yorkissa?

Lähtöpaikka: Ravintola Wanda'sin edusta, Liesikuja 5

Ma 28.8. klo 17.30 Leinelä

Leinelän kompaktilla kerrostaloalueella on viihtyisää. Taidetta on tuotu kaduille ja seinille keskelle arjen elämää. Tiesitkö, että Leinelässä on Vantaan korkeimmat neliöhinnat? Tule tutustumaan tähän uuteen asuinalueeseen!

Lähtöpaikka: Primaveran aukio, kaupan edustalta

Vantaa-Seura