Vantaan eMuseo-mobiilioppaat

Vantaa-Seura haluaa tuoda vantaalaista kulttuuriympäristöä ja maisemia helpommin saavutettavaksi kaikille, minkä takia se on ottanut asiakseen julkaista Kotiseutuliiton eMuseo-palvelimella mobiilioppaita, joiden kautta pääsee tutustumaan Vantaaseen vaikka omalta kotisohvalta!

eMuseo-opasta voi käyttää mobiililaitteella, tabletilla tai tietokoneella. Kohteita voi vapaasti selailla haluamassaan järjestyksessä, mutta opas ehdottaa myös kävelyreitin, jonka voi kulkea paikan päällä. Lisää eMuseo-oppaista voi lukea Kotiseutuliiton sivuilta.

Vuosien 2021 ja 2022 aikana Vantaa-Seura on yhteistyössä Tikkurilan seurakunnan kanssa julkaissut mobiilioppaan, jonka avulla pääsee tutustumaan Helsingin pitäjän kirkonkylään. Tällä hetkellä oppaassa on kolme suomenkielistä reittiä. Ensimmäisenä julkaistiin syksyllä 2021 Kirkonkylän kulttuurikävely – reitti, joka esittelee mm. kylän elämää ja historiaa, rakennuksia ja tiestöä. Vuoden 2022 aikana julkaistiin kaksi muuta suomenkielistä reittiä, joilla esitellään Pyhän Laurin kirkon sisätiloja ja hautausmaata. Suomenkieliseen mobiilioppaaseen pääsee täältä!

Kirkonkylän mobiiliopas ja Kirkonkylän kulttuurikävely -reitti on käännetty myös ruotsiksi Helsingestiftelse sr:n tuella. Kirkon sisätiloista ja hautausmaasta kertovat reitit käännetään ruotsiksi vuoden 2023 aikana. Ruotsinkieliseen mobiilioppaaseen pääsee täältä!

Vantaa-Seura