Tilausopastukset

Tilausopastukset

Vantaa-Seura järjestää erilaisia opastuksia, luentoja ja seminaareja ympäri vuoden yhteistyössä esimerkiksi Vantaan kaupunginmuseon, Visit Vantaan ja Vantaan Aikuisopiston kanssa. Ajankohtaisista opastuksista, luennoista ja seminaareista löydät lisää tietoa Tapahtumat-sivulta. Tule mukaan ja uskalla antaa Vantaan valloittaa!

Vantaa-Seuralta voi myös tilata opastuksia tai luentoja, jotka räätälöidään ryhmälle sopiviksi, oli sitten kyse lapsista, nuorista tai aikuisista. Opastusten lisätiedot ja tilaukset: riina.koivisto(at)vantaaseura.fi, puh. 050 443 4040.

Vantaan teemaopastuksia tilauksesta

Haluatko tarjota esimerkiksi yrityksesi tai yhteisösi henkilökunnalle virkistävän kulttuurielämyksen Vantaalla? Saat meiltä palvelukseen ammattitaitoisen, Vantaan tuntevan oppaan. Voit valita alla olevista vaihtoehdoista tai voimme räätälöidä sinulle opastuksen toiveidesi mukaan.

Suositeltava ryhmäkoko on max. 40 henkilöä, lasten kierroksella max. 25 henkilöä. Tunnin opastuksen hinta on 150 euroa, yhdistyksille 130 euroa. Koululaisryhmän (45 min.) opastuksen hinta on 70 €/ryhmä. Hintojen päälle ei lisätä arvonlisäveroa.

Meiltä voit tilata oppaan myös Vantaan bussikierrokselle. Hinta määräytyy kohteiden ja kierroksen pituuden mukaan.

Kulttuurikävely Helsingin pitäjän kirkonkylässä

Suosituin opastuksemme on kulttuurikävely Helsingin pitäjän kirkonkylässä. Vantaalla sijaitseva Helsingin pitäjän kirkonkylä on Helsingin seudun historiallinen vanha keskus, jonka sydämenä on keskiaikainen kivikirkko. Kylän läpi kulkee Kuninkaantienä tunnettu valtakunnan vanha pääväylä. Kyläraitin varrella on säilynyt useita vanhoja maalaistaloja. Kirkonkylässä sijaitsee myös kyläkoulu, joka on Suomen vanhin toiminnassa oleva koulu. Idyllinen Kirkonkylä on valtakunnallisesti suojeltu kokonaisuus.

Opastetulla kävelykierroksella kuullaan alueen historiasta ja kuljetaan kirkon ympäristössä sekä rakennushistoriallisesti arvokkaissa maisemissa ohi pappilan, kyläkoulun ja yhä asutun Kirkonkylän. Mahdollisuuksien mukaan vieraillaan myös keskiaikaisessa Pyhän Laurin kirkossa.

Opastuksen kesto on noin yksi tunti. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa, venäjä ja suomalainen viittomakieli.

Kirkonkylässä on tarjolla useita muita teemaopastuksia sekä lapsille Aikamatka keskiaikaan -kierros. Kysy lisää!

Kulttuurikävely - kohdeopastus kartanoalueelle tai lähiökohteeseen

Noin tunnin mittaisella opastuksella tutustut oppaan johdolla valitsemaasi kohteeseen Vantaalla. Kirkonkylän lisäksi meillä useita muitakin kohdevaihtoehtoja. Voimme tarjota oppaan mukaan rosoiseen lähiöön, upeaan kartanomiljööseen tai muuhun historialliseen kohteeseen.

Tarjolla on seuraavia opastuskohteita:

Backaksen kartano (kierrokseen voi yhdistää myös Kartanonkosken)

Hakunila

Helsingin pitäjän kirkonkylä (runsaasti eri teemaisia opastuksia, kuten Keskiaika, Kuninkaantie, Sota-aikojen kirkonkylä, puutarhaopastus, aarkkitehtuuriopastus, Pyhän Laurin kirkon ja kappelin opastus ja hautausmaakävely)

Håkansbölen kartano

Hämeenkylän kartano

Jokiniemen alue ja muinaispuisto

Kaivoksela

Katrinebergin kartano

Keimolanmäki

Kivistö

Koivukylä

Korso

Kuusijärvi

Leinelä

Länsimäen linnoitukset

Myyrmäki

Sotunki

Tikkurila (eri teemaisia opastuksia)

Vantaankoski

Övre Nybackasta Lillaksen keskiaikaiselle tontille

Övre Nybackasta Vantaankoskelle

Vantaan bussikierrokset

Vantaa-Seura järjestää tilauksesta bussikierroksia Vantaalla. Räätälöimme kierroksen ryhmän toiveiden mukaan ja hinnasta sovitaan tapauskohtaisesti. Kierroksen tilaaja vastaa bussin ja kuljettajan varauksesta sekä mahdollisista sisäänpääsymaksuista.

Esimerkkejä Vantaan bussikierroksista:

"Vantaa vuosina 1917 ja 1918"

Erikoisopastuksen teema liittyy ensimmäiseen maailmansotaan sekä vuoden 1918 tapahtumiin.

Ensimmäinen maailmansota ja sen seuraukset ulottuivat monin tavoin Vantaalle, silloiseen Helsingin maalaiskuntaan. Linnoitustyöt ja kiinalaiset metsän raivaajat olivat uusi ja ihmeellinen asia. Venäjällä tapahtuneet vallankumoukset, yhteiskuntaryhmien välillä kasvanut epäluulo, pelko nälänhädästä sekä työttömyys ja todellinen puute elintarvikkeista ajoivat kansan kahtia.

Terrori ja muut julmuudet koskettivat myös maalaiskuntaa. Todellisilta sotatoimiltakaan ei vältytty, sillä osana Helsingin valtausta Kirkonkylän ja Tikkurilan välillä taisteltiin 12.-13.4.1918. Vastakkain olivat huonosti varusteltu punakaarti ja saksalaiset Itämeren divisioonan koulutetut sotilaat. Vallassa olleet punaiset kokivat hirvittävät tappiot.

Bussikierroksella katsellaan maisemia siitä näkökulmasta, miltä Vantaalla näytti sata vuotta sitten. Opas kertoo samalla ajan tapahtumista, taustoista ja seurauksista. Jaloittelut ovat Vantaankoskella, Kirkonkylässä ja Jokiniemen maatalouskoelaitoksella. Sään salliessa tutustutaan myös ensimmäisen maailmansodan aikaisiin linnoituksiin Länsisalmessa.

”Vantaata ristiin rastiin”

Kierroksella tutustutaan Vantaan rosoisiin lähiöihin ja upeisiin kartanoihin. Vaikka Vantaan historia kaupunkina on lyhyt, on pitäjällä rikas historia, joka ulottuu kivikaudelle asti. Matkareitillä kuljetaan Kuninkaantiellä, joen varsilla ja muinaismerien rannoilla. Näemme katutaidetta, maalaispeltoja, kartanoita ja pääkaupunkiseudun historiallisen keskuksen, Helsingin pitäjän kirkonkylän. Matkalla opas kertoo Vantaan historiasta, luonnosta ja rakennuskulttuurista. Kokopäiväretki, johon voi lisämaksusta liittää tutustumisia esimerkiksi sotunkilaisten taiteilijoiden ateljeisiin, Fazerilaan tai Katrinebergin kartanoon.

”Kuninkaantie Vantaalla”

Kuninkaantie oli vanha Turun ja Viipurin välinen maantie. Väylä kulki läpi Vantaan ja osia vanhasta tiestä on säilynyt tähän päivään saakka. Jotkut osuudet ovat täysin kadonneet, mutta toisia osuuksia on asfaltoitu ja toiset ovat muuttuneet kapeiksi poluiksi. Kokopäiväretkellä kuljetaan vanhan tien linjausta pitkin Espoon rajalta Sipoon rajalle. Reitin varrella nähdään kestikievareita, kartanoita, keskiaikaisia kylän paikkoja ja muita rakennushistoriallisesti arvokkaita rakennuksia.

Vantaa-Seura