Historiakävelyt, retket ja muu toiminta

Historiakävelyt, retket ja muu toiminta

Vantaan historiakävelyt

Vantaan monikerroksisesta historiasta löytyy herkullisia tarinoita kivikaudelta katutaiteeseen. Viime vuosina historiakävelyjä on järjestetty yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon sekä Visit Vantaan kanssa. Noin tunnin mittaisten kierrosten oppaina toimivat Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat.

Kierroksia on järjestetty eri puolilla kaupunkia, niin kartanomiljöissä (esimerkiksi Backaksen, Katrinebergin, Håkansbölen ja Hämeenkylän kartanoilla), lähiöissä (esimerkiksi Hakunilassa ja Krsossa) ja lähellä luontoa (esimerkiksi Vantaankoskella). Kierroksilla on tutustuttu eri kaupunginosien tarinoihin, menneisyyteen ja rakennuskulttuuriin, ihmetelty Länsimäen linnoituksia sekä hypätty hakkapeliittojen matkaan 1600-luvulle!

Jos haluat varata kierroksen omalle ryhmällesi, tiedustelut: riina.koivisto (at) vantaaseura.fi.

Retket ja tutustumiset

Vantaa-Seura järjestää erilaisia retkiä ja tutustumisia kulttuurikohteisiin Vantaalla sekä Vantaan ulkopuolelle. Perinteisesti kevätretkellä suuntaamme Vantaan rajojen ulkopuolelle ja syksyllä retkeilemme Vantaan maisemissa.

Syksyllä teemme bussiretken tai pienemmän kohderetken johonkin vantaalaiseen kulttuuri- tai historiakohteeseen. Syysretki on usein teemoitettu Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teeman mukaisesti.

Teemme säännöllisesti myös tutustumisia Vantaan museoihin sekä kulttuurilaitoksiin, teattereihin ja musiikkitapahtumiin.

Muinaispuistopäivä

Jokiniemen laajalla kivikautisella asuinpaikkakohteella on Vantaan ensimmäinen muinaispuisto. Vantaa-Seuran ja Tikkurilan Lions-Clubin yhteisessä muinaispuistopäivässä halutaan tuoda esiin alueen historiaa, joka alkaa jo kivikaudelta. Muinaispuistopäivän ohjelmaan kuuluvat aina pienet retket ja historiaopastukset sekä tietovisailu. Muinaispuistopäivää vietetään syyskuun alkupuolella, osana Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Vantaa-Seura