Helsingan keskiaikapäivä

Kuva: Olli Leino

Helsingan keskiaikapäivä

Tervetuloa aikamatkalle keskiaikaan!

Helsingan keskiaikapäivä on koko perheelle, historiasta kiinnostuneille ja kaikille iloisten kesärientojen ystäville tarkoitettu suurtapahtuma. Paikkana on aito keskiaikainen miljöö Helsingin pitäjän kirkonkylässä Vantaalla. Helsingan keskiaikapäivässä voit markkinahumun lisäksi nauttia vanhasta musiikista, käsitöistä, opastuksista, luennoista, työpajoista, ruuasta ja muista keskiaikaan liittyvistä ohjelmanumeroista.

Helsingan keskiaikapäivä on järjestetty vuodesta 2016 alkaen Vantaan Pyhän Laurin kirkon ympäristössä ja pappilan puistossa, tosin vuonna 2020 poikkeuksellisesti virtuaalitapahtumana.

Tänä vuonna Helsingan keskiaikapäivä järjestetään lauantaina 12.8.2023 klo 11–17. Tapahtuma on jälleen suunnattu koko perheelle sekä kaikille historian ja kesätapahtumien ystäville. Keskiaikamarkkinoiden ohella tapahtumassa on runsaasti erilaista ohjelmaa, joka julkistetaan alkukesästä. Vuoden 2022 ohjelman löydät täältä: Helsingan keskiaikapäivä 2022.

Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy, mutta yksittäiset ohjelmanumerot voivat olla maksullisia. Tapahtumaan pääsee jälleen tänä vuonna historiallisilla busseilla, jotka kulkevat Tikkurilan ja kirkonkylän välillä noin puolen tunnin välein. Suosittelemme tulemaan paikalle julkisin liikennevälein tai esimerkiksi polkupyörällä, sillä tapahtuma-alueella on rajoitetusti parkkitilaa.

Helsingan keskiaikapäivä on vantaalainen suurtapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Vantaa-Seura, Tikkurilan seurakunta sekä BRQ Vantaa Festival. Helsingan keskiaikapäivän järjestelyjä tukevat Vantaan kaupunki, Helsingestiftelsen sr sekä Uudenmaan rahasto. Erityiskiitokset tukijoillemme sekä tapahtuman vapaaehtoisille!

Helsingan keskiaikapäivästä löydät lisätietoa tapahtuman omilta nettisivuilta. Tulevaa kesää odotellessa voit tutustua vuoden 2020 keskiaikapäivän ohjelmavideoihin, joista suurin osa on yhä koettavissa. Muista kurkistaa myös puuhanurkkaan, josta voit ladata ilmaiseksi mm. värityskuvia.

Vantaa-Seura