Helsingan keskiaikapäivä

Kuva: Olli Leino

Helsingan keskiaikapäivä

Tervetuloa aikamatkalle keskiaikaan!

Helsingan keskiaikapäivä on koko perheelle, historiasta kiinnostuneille ja kaikille iloisten kesärientojen ystäville tarkoitettu suurtapahtuma. Paikkana on aito keskiaikainen miljöö Helsingin pitäjän kirkonkylässä Vantaalla. Helsingan keskiaikapäivässä voit markkinahumun lisäksi nauttia vanhasta musiikista, käsitöistä, opastuksista, luennoista, työpajoista, ruuasta ja muista keskiaikaan liittyvistä ohjelmanumeroista.

Helsingan keskiaikapäivä on järjestetty vuodesta 2016 alkaen Vantaan Pyhän Laurin kirkon ympäristössä ja pappilan puistossa, tosin vuonna 2020 poikkeuksellisesti virtuaalitapahtumana.

Järjestyksessään kuudetta keskiaikapäivää vietettiin lauantaina 14.8.2021 klo 11–18. Tapahtuman terveysturvallisuusjärjestelyt toimivat mainiosti. Yleisöä saapui tasaisena ja väljänä virtana ja etäisyydet säilyivät. Lähes 2500 vierailijaa pääsi nauttimaan Helsingan kehutusta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Helsingan keskiaikapäivä kiittää lämpimästi yleisöä, joka noudatti hienosti Helsingan käskynhaltijan ohjeistusta turvallisesta tapahtumavierailusta. Kiitämme myös kaikkia tapahtuman tekijöitä ja eri tilanteissa venyjiä, niin esiintyjiä, markkinamyyjiä, yhteistyökumppaneita kuin kultaakin kalliimpia vapaaehtoisiamme. Erityiskiitokset ansaitsevat tukijamme Vantaan kaupunki, Uudenmaan rahasto ja Helsingestiftelsen sr.

Seuraava Helsingan keskiaikapäivä osuu lauantaille 13.8.2021 – tämä päivä kannattaa siis ottaa jo vapaaksi kalenteriin sekä orientoitua siirtymään nykyajan kiireistä iloiselle keskiajalle!

Helsingan keskiaikapäivästä löydät lisätietoa tapahtuman omilta nettisivuilta. Tulevaa kesää odotellessa voit tutustua vuoden 2020 keskiaikapäivän ohjelmavideoihin, joista suurin osa on yhä koettavissa. Myös markkinamyyjät ilahtuvat yhteydenotoista pitkän talven aikana. Muista kurkistaa myös puuhanurkkaan, josta voit ladata ilmaiseksi mm. värityskuvia.

Ensi kesän markkinamyyjähaun avaamme tammi-helmikuun vaihteessa. Ilmoitamme haun aukeamisesta nettisivuilla sekä Facebookissa. Emme vastaanota hakuilmoituksia ennen varsinaisen myyjähaun aukeamista.

Helsingan keskiaikapäivä on vantaalainen suurtapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Vantaa-Seura, Tikkurilan seurakunta sekä BRQ Vantaa Festival.

Pysy kuulolla!