Syyskokous, luento ja vuosikirjan julkistus Aviapoliksessa

Syyskokous, luento ja vuosikirjan julkistus Aviapoliksessa

Julkaistu 20.11.2023

Vuosikirjan julkaisutilaisuus alkaa kello 17.15 ja sen yhteydessä kuullaan kirjaan liittyvä luento Aviapoliksen alueen kehityksestä. Luennoitsijana on arkkitehti ja eläkkeellä oleva Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Jukka Kullberg.

Vantaa-Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään kello 18.30 alkaen. Kokouksen asioihin kuuluvat mm. henkilövalinnat sekä tulevan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion käsittely.

Tapahtumapaikkana on uusi tapahtumatila Aviapolis X. Sen on suunnitellut arkkitehti Santeri Lipasti. Julkisivun lintuparvien dynamiikkaa kuvaavat reliefit on luonut taiteilija Villu Janisoo. Tila on esimerkki kestävästä rakentamisesta ja se on muoviton. Kattoa peittävät paikalliset kasvilajit. Siirrettäväksi suunniteltu rakennus sijaitsee Aviapoliksen aseman ja hotelli Clarionin vierellä osoitteessa Karhumäenportti 2, 01530 Vantaa. Tapahtumatilan sisäänkäynti on Aviapoliksen aseman pohjoisen sisäänkäynnin luona.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi kuuntelemaan luentoa sekä osallistumaan syyskokoukseen. Glögitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan etukäteen Jennille (jenni.sahramaa at vantaaseura.fi) tai Riinalle (riina.koivisto at vantaaseura.fi). Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Vantaan historiatoimikunnan kanssa.

Uusimman Helsingin pitäjä -vuosikirjan aiheena on Vantaa 50 vuotta

Helsingin pitäjä – Vantaa 2024 on juuri saatu painosta. Teemana on kaupungin tulevan juhlavuoden mukaisesti ”Vantaa 50 vuotta – Vanda 50 år”. Järjestyksessään 56. kirja on jälleen usean eri kirjoittajan kirjoittama artikkelikokoelma.

Kirjassa kerrotaan mm. Vantaan ensimmäisestä opaskartasta, Martinlaakson Uimahallisäätiön taipaleesta, Myyrmäen urheilutalosta, Tanssiteatteri Raatikon 50 vuodesta, 60-vuotiaasta Kaivokselasta, Björkebergin tekojärvestä Petikossa sekä Operaatio Aviapoliksesta.

Teoksesta voi myös lukea Ruskeasannan hautausmaan inventoinnista, Cronstedtin hautakappelin inventoinnista (ruotsiksi), Puotilan kartanosta 1860-luvulla sekä Työväen sivistystoimintaa maalaiskunnassa 1930- ja 1940-luvuilla. Kirjan päätoimittaja on Andreas Koivisto ja sen on taittanut Marianne Kivimäki. Kovakantisessa kirjassa on 216 sivua.

Kirjan jäsenhinta on 22 € ja normaali kirjakauppahinta on 27 €. Kirja on myynnissä yhdistyksen tilaisuuksissa. Kirjan jäsenhinta on 22 € (ainoastaan Vantaa-Seurasta ostettuna). Muille kuin yhdistyksen jäsenille kirjan hinta on 27 €. Kirjaa jälleenmyyvät hyvin varustellut kirjakaupat sekä Vantaan kaupunginmuseon Pieni museopuoti.

Kirjaa voi ostaa myös yhdistyksen kotitoimistolta Kunnaantieltä tai sen voi tilata yhdistyksen nettisivujen putiikista: https://vantaaseura.fi/putiikki/. Mikäli haluat kirjan postitettavan, lisätään päälle postituskulut alkaen 6 €.

Kirjatarjous ja teetä pukinkonttiin

Loppuvuoden upeana jäsenten kirjatarjouksena vuosikirjat 2024 ja 2023 edulliseen yhteishintaan 27 € (normaalisti 42 €). Muille kuin jäsenille kirjat yhteishintaan 32 € (normaalisti 47 €).

Vantaa-Seuran putiikista löytyy myös muita kiinnostavia kirjoja, Vantaa-mukeja sekä tietysti teetä. Teevaihtoehtoina on puolukalla höystetty vihreän ja valkoisen teen sekoitus eli Vantaa-tee sekä ihanan mausteinen, keskiaikaistyylinen musta tee eli Helsinga-tee. 100 gramman pussin jäsenhinta on 6 €, normaali hinta 7 €.

Vantaa-Seura