Helsingin pitäjä - Vantaa 2024 teemana on Vantaa 50 vuotta

Helsingin pitäjä - Vantaa 2024 teemana on Vantaa 50 vuotta

Julkaistu 3.12.2023

Uusimman Vantaa-Seuran vuosikirjan teemana on kaupungin tulevan juhlavuoden mukaisesti ”Vantaa 50 vuotta – Vanda 50 år”. Kirja on jälleen artikkelikokoelma, josta löytyy useiden kirjoittajien kirjoituksia.

”Tämä kirja on hieno lähtölaukaus Vantaan kaupungin 50-vuotisjuhlavuoteen. Kirjan avulla saa selkoa kaupungin kehittymisestä ja tilanteesta noin 50 vuotta sitten, kertoo kirjan päätoimittaja Andreas Koivisto.

Kirjassa kerrotaan mm. Vantaan ensimmäisestä opaskartasta, Martinlaakson Uimahallisäätiön taipaleesta, Myyrmäen urheilutalosta, Tanssiteatteri Raatikon 50 vuodesta, 60-vuotiaasta Kaivokselan kaupunginosasta, Björkebergiin suunnitellusta tekojärvestä Petikossa sekä Aviapoliksen syntyvaiheista.

Kirjassa kerrotaan myös Ruskeasannan hautausmaan inventoinnista, Carl Olof Cronstedtin hautakappelin kunnostuksesta (ruotsinkielinen artikkeli), Puotilan kartanosta 1860-luvulla sekä työväen sivistystoiminnasta maalaiskunnassa 1930- ja 1940-luvuilla.

Jo 56. vuosikirja

Julkaisu tallentaa tutkimuksillaan ja kirjoituksillaan kotiseutumme tapahtumia ja perinteitä menneiltä ajoilta aina nykypäivään asti. Ensimmäinen kirja, joka oli enemmänkin lehtinen, julkaistiin vuonna 1963. Silloin Vantaan kaupunkia ei ollut vielä olemassa ja Vantaa tunnettiin nimellä Helsingin maalaiskunta.

”Olemme Vantaa-Seurassa ylpeitä tästä koko maamme mittakaavassa ainutlaatuisesta kirjasarjasta”, kehuu Andreas Koivisto.

Kirja on järjestyksessään Vantaa-Seuran 56. vuosikirja. Uusin kirja on julkaistu yhteistyössä Vantaan historiatoimikunnan kanssa. Kovakantisessa kirjassa on 216 sivua. Sen on taittanut Marianne Kivimäki. Teoksen hinta on 27 €. Kirjan voi tilata Vantaa-Seuran verkkokaupasta osoitteesta https://vantaaseura.fi/putiikki/. Kirjaa jälleenmyyvät hyvin varustellut kirjakaupat sekä Vantaan kaupunginmuseon Pieni museopuoti.

Teoksen jäsenhinta on 22 euroa. Huomaathan, että saat kirjan jäsenhintaan ainoastaan Vantaa-Seurasta ostamalla. Loppuvuoden kirjatarjouksena vuosikirjat 2024 ja 2023 edulliseen yhteishintaan 27 € (normaalisti 42 €). Muille kuin jäsenille kirjat yhteishintaan 32 € (normaalisti 47 €).

Julkaisutilaisuus 13. joulukuuta syyskokouksen yhteydessä

Kirjan virallinen julkaisutilaisuus järjestetään Vantaa-Seuran syyskokouksen yhteydessä keskiviikkona 13. joulukuuta, paikkana on Aviapolis X. Tila sijaitsee Aviapoliksen aseman vieressä osoitteessa Karhumäenportti 2.

Vuosikirjan julkaisutilaisuus alkaa kello 17.15 ja sen yhteydessä kuullaan kirjaan liittyvä luento Aviapoliksen alueen kehityksestä. Luennoitsijana on arkkitehti ja eläkkeellä oleva Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Jukka Kullberg. Luento on kaikille avoin, mutta toivomme ennakkoilmoittautumista osoitteeseen riina.koivisto @ vantaaseura.fi. Tervetuloa!

Vantaa-Seura