Syyskokouksen päätöksiä

Julkaistu 21.12.2023

Ennen kokousta julkaistiin vuosikirja Helsingin pitäjä – Vantaa 2024 ja meille luennoi Aviapoliksen kehityksestä arkkitehti, eläkkeellä oleva Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Jukka Kullberg. Nautimme myös lämpimät glögit ja maistelimme pipareita sekä suklaata.

Syyskokousväki valitsi yksimielisesti Andreas Koiviston jatkamaan Vantaa-Seuran puheenjohtajana. Vantaan kaupunginmuseossa työskentelevä arkeologi Koivisto on jo kymmenisen vuotta luotsannut Vantaa-Seuraa. Kokouksessa valittiin myös yhdistyksen johtokuntaan 2-vuotiskaudelle Matti Hilli, Annukka Lyra, Tuulia Pakarinen ja Marianne Träskman. Johtokunnassa jatkavat kaudeksi 2023 – 2024 valitut Sini Alén, Hanna Keskinen, Melker Olenius ja Jarmo Tiukkanen.

Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024. Ensi vuosi tulee olemaan erityinen, sillä juhlimme koko vuoden ajan Vantaan kaupungin 50-vuotissyntymäpäivää. Lisäksi alkusyksystä, 30.8.–1.9. järjestetään Vantaalla ensimmäistä kertaa Valtakunnalliset kotiseutupäivät.

Kokouksessa päätettiin myös jäsenmaksun suuruudesta. Henkilöjäsenmaksu pysyy 22 eurossa ja kannatusjäsenmaksu 50 eurossa.

Puuta, metallia ja lasia

Saimme viettää kokouksen mielenkiintoisessa tilassa nimeltä Aviapolis X. Se on uusi tapahtumatila, jonka on suunnitellut arkkitehti Santeri Lipasti. Julkisivun lintuparvien dynamiikkaa kuvaavat reliefit on luonut taiteilija Villu Janisoo. Tila on esimerkki kestävästä rakentamisesta ja se on muoviton. Materiaaleina on käytetty puuta, metallia ja lasia. Kattoa peittävät paikalliset kasvilajit.

Siirrettäväksi suunniteltu rakennus sijaitsee Aviapoliksen aseman ja hotelli Clarionin vierellä. Tilaisuus Avaipolis X:ssä järjestettiin yhteistyössä Vantaan historiatoimikunnan kanssa.