Tervetuloa mukaan Vantaa-Seuran perinteisille kulttuurikävelyille!

Julkaistu 13.5.2022

Kesä- ja elokuussa on jälleen mahdollista tutustua kirkonkylän mielenkiintoiseen ja monipuoliseen historiaan teemoitetuilla Kirkonkylän kulttuurikävelyillä. Opastuksilla perehdytään kylän rakennuskulttuuriin, muistomerkkeihin, Kuninkaantiehen, Pyhän Laurin kirkon hautausmaahan sekä kappeliin, tehdään aikamatkoja keskiajalle ja myöhempien sotien aikaan sekä tutustutaan kylän naisiin. Kierroksilla oppaina toimivat Vantaa-Seuran ammattitaitoiset oppaat.

Kierrosten tarkemmat kuvaukset löydät tapahtumista, kun klikkaat alla olevia linkkejä kulttuurikävelyille.

Kesän 2022 Kulttuurikävelyt Helsingin pitäjän kirkonkylässä:

8.6. Historian havinaa hautausmaalla

15.6. Sotamuistojen kirkonkylä

22.6. Kulttuurikävely kirkonkylässä suomeksi

22.6. Kulturpromenad i Helsinge kyrkoby på svenska

29.6. Aikamatka keskiaikaan aikuisille ja lapsille

3.8. Kuninkaantie – kärrypolusta valtatieksi

10.8. Kappelin aarteet

17.8. Kirkonkylän voimanaiset

24.8. Kulttuurikävely kirkonkylässä

30.8. Historian havinaa hautausmaalla

Kierrokset lähtevät klo 17.30 Pyhän Laurin kirkon hautausmaan portilta, osoitteesta Kirkkotie 45, Vantaa. Opastuksen kesto on noin yksi tunti. Kesäkuun kulttuurikävelyiden jälkeen on mahdollisuus osallistua kaikille avoimiin, ohjelmallisiin mylliltoihin klo 18:30 alkaen kirkonkylän Myllyllä.

Lippu kierrokselle maksaa 10 €, työttömät/eläkeläiset/opiskelijat 8 €. Lapset (alle 15-v.) pääsevät mukaan ilmaiseksi muille, paitsi lastenkierrokselle 29.6. Lasten oman kierroksen lippu maksaa 5 €. Kulttuurikävelyt ovat ilmaisia Vantaa-Seuran jäsenille. Maksu mieluiten kortilla.

Kävelykierrokset järjestetään mahdollisimman koronaturvallisesti, voimassa olevia turvallisuussuosituksia noudattaen. Tämän hetken tilanteen mukaan osallistujamäärää ei rajoiteta eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Mahdollisista poikkeuksista ilmoitamme Vantaa-Seuran nettisivuilla vantaaseura.fi ja Facebookissa facebook.com/vantaaseura.

Kirkonkylän kesätoiminta on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Tapahtumia tukee Helsingestiftelsen.