Kirkonkylän kulttuurikävely: Kappelin aarteet

KESKIVIIKKO 10.8.2022 17:30 - 18:30

Kulttuurikävely

Helsingin pitäjän kirkonkylä, Kirkkotie 45, Vantaa

Vuonna 2010 valmistunut ja arkkitehtuuriltaan kansainvälistä mainetta kerännyt Pyhän Laurin kappeli taideteoksineen on keskiaikaisen Pyhän Laurin kirkon ohella tutustumisen arvoinen kohde!

Tällä opastuksella tutustutaan modernin Pyhän Laurin kappelin historiaan, sen hillittyyn ja eleettömään arkkitehtuuriin sekä arkkitehtuuria täydentäviin taideteoksiin. Samalla kulttuurikävelyllä vieraillaan myös vanhassa kirkossa, modernin kappelin tarinasta poikkeavan historian ja taiteen äärellä.

Kierros lähtee klo 17.30 Pyhän Laurin kirkon hautausmaan portilta, osoitteesta Kirkkotie 45, Vantaa. Opastuksen kesto on noin yksi tunti.

Lippu kierrokselle maksaa 10 €, työttömät/eläkeläiset/opiskelijat 8 €. Lapset (alle 15-v.) pääsevät mukaan ilmaiseksi. Kulttuurikävelyt ovat ilmaisia Vantaa-Seuran jäsenille. Maksu mieluiten kortilla.

Kappelin aarteet on kuudes kesän 2022 kulttuurikävelyistä kirkonkylässä. Tämän jälkeen ohjelmassa on vielä eriteemaisia kulttuurikävelyitä kolmena kesäkeskiviikkona.

Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Helsingestiftelsen tukee Vantaa-Seuran kesätapahtumia.

Vantaa-Seura järjestää kesä-elokuussa perinteisen kulttuurikävelyjen teemoitetun sarjan Helsingin pitäjän kirkonkylän idyllisessä miljöössä. Oppaina toimivat yhdistyksen asiantuntevat oppaat.

Kävelykierrokset järjestetään mahdollisimman koronaturvallisesti, voimassa olevia turvallisuussuosituksia noudattaen. Tämän hetken tilanteen mukaan osallistujamäärää ei rajoiteta eikä ennakkoilmoittautumista vaadita.

Tapahtumat ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Helsingestiftelsen tukee Vantaa-Seuran kesätapahtumia.

Tulevat Kulttuurikävely -tapahtumat

10.8.2022Kirkonkylän kulttuurikävely: Kappelin aarteet