Helsingin pitäjä - Vantaa 2023 on ilmestynyt - julkaisutilaisuus pidetään syyskokouksen yhteydessä 29.11.!

Julkaistu 20.11.2022

Marraskuussa saatiin painosta tuorein Helsingin pitäjä – Vantaa 2023 -kirja, jonka julkistustilaisuus pidetään 29.11. Helsinggårdissa. Tapahtuman yhteydessä juhlistettaan myös kakkukahvein kotiseutuneuvos Jukka Hakoa ja tilaisuuden lopuksi on Vantaa-Seuran syyskokous. Lisää tietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Pääteemana uusimmassa vuosikirjassa on elävä kulttuuirperintö, joten kirjasta voi lukea mm. puistoista ja puutarhoista, kuten rautateiden varsien asemapuistoista ja Hertoniemen kartanon historiallisista puutarhoista. Vuosikirjasta selviää myös, kuinka Pukinmäen puutarhan vesisäiliöstä tuli koti, miten asuivat aikoinaan Sotungin tilattomat ja kuka maalasi Pyhän Laurin kirkon vanhan alttaritaulun. Vantaankosken viilatehtaan toiminnasta ja perustajasta voi myös lukea laajan katsauksen.

Vuosikirjassa ei myöskään rajoituta vain Vantaaseen, vaan katse suunnataan laajemmalle. Teoksessa tutustutaan saamelaisten menneisyyteen Etelä-Suomessa, keskiajan pitäjäläisiin Tallinnassa sekä tutkitaan puna-armeijan salaisia karttoja Vantaalta.

Helsingin pitäjä – Vantaa 2023 on jälleen artikkelikokoelma, josta löytyy myös useita muita mielenkiintoisia ja ajankohtaisia kirjoituksia. Teoksen päätoimittaja on Andreas Koivisto ja sen on taittanut Marianne Kivimäki. Kirja on kovakantinen ja siinä on yhteensä 230 sivua. Päätoimittajan kuvauksen tuoraasta julkaisusta voi lukea Koukussa kotiseutuun - blogista.

Kirjan jäsenhinta on 22 € (ainoastaan Vantaa-Seurasta ostettuna). Muille kuin yhdistyksen jäsenille kirjan hinta on 27 €. Kirjan voi tilata itselleen verkkosivujemme putiikista, mutta sitä myydään myös Vantaa-Seuran loppuvuoden tapahtumissa!

Vantaa-Seura