Helsingin pitäjä - Vantaa 2023

Helsingin pitäjä - Vantaa 2023

Helsingin pitäjä - Vantaa 2023

Hinta: 27,00 € (jäsenhinta 22,00 €)

ALV 0%. Hintaan lisätään toimituskulut, jotka lasketaan kassalla.

Marraskuussa saatiin painosta tuorein Helsingin pitäjä – Vantaa 2023 -kirja, jonka teeman on tällä kertaa ”Elävä kulttuuriperintö”. Kirjassa kerrotaan mm. puistoista ja puutarhoista, kuten rautateiden varsien asemapuistoista ja Hertoniemen kartanon historiallisista puutarhoista teoksen ruotsinkielisessä artikkelissa. Vuosikirjasta selviää myös, kuinka Pukinmäen puutarhan vesisäiliöstä tuli koti, miten asuivat aikoinaan Sotungin tilattomat ja kuka maalasi Pyhän Laurin kirkon vanhan alttaritaulun. Vantaankosken viilatehtaan toiminnasta ja perustajasta voi myös lukea laajan katsauksen.

Vuosikirjassa ei myöskään rajoituta vain Vantaaseen, vaan katse suunnataan laajemmalle. Teoksessa tutustutaan saamelaisten menneisyyteen Etelä-Suomessa, keskiajan pitäjäläisiin Tallinnassa sekä tutkitaan puna-armeijan salaisia karttoja Vantaalta.

Helsingin pitäjä – Vantaa 2023 on jälleen artikkelikokoelma, josta löytyy myös useita muita mielenkiintoisia ja ajankohtaisia kirjoituksia.

Lisää vuosikirjasta voi lukea Koukussa kotiseutuun -blogista!

Teoksen päätoimittaja on Andreas Koivisto ja sen on taittanut Marianne Kivimäki.

Helsingin pitäjä – Vantaa, Helsinge – Vanda 2023. Andreas Koivisto (toim.), 2022. Vantaa-Seura – Vandasällskapet ry, Vantaan historiatoimikunta, 230 sivua. ISBN: 978-952-69598-3-2

Vantaa-Seura