Tänä syksynä kehitetään Vantaalle oma neulekuvio!

Julkaistu 27.9.2021

60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Vantaa-Seura teettää oman Vantaa-neulekuvion. Suunnittelija Kirsi Mantua-Kommonen on tehnyt luonnoksia erilaisista teemoista ja kuvioista, joista suosituimmat tulevat koristamaan Vantaa-villapaitaa ja -sukkia. Aiheet ovat peräisin Vantaan luonnosta, rakennuksista, arkeologisista löydöistä ja lentoliikenteestä.

Luonnoksissa kuvattiib mm. Pyhän Laurin kirkon ja pappilan pihalta löytyneiden arkeologisten löytöjen yksityiskohtia, 1500–1600-luvun partamies Mårtensbystä löydetystä kannusta sekä Vantaan jokimaisemasta ja Helsinki-Vantaan lentokentästä muistuttavia kuvioita.

Suosikkiteemojaan ja -kuviotaan saivat kaikki käydä äänestämässä syyskuun aikana. Eniten ääniä saaneista teemoista tai kuviosta Kirsi Mantua-Kommonen suunnittelee syksyn aikana Vantaa-Seuran oman kirjoneulekuvion islantilaistyyppiseen villapaitaan ja villasukkiin. Ohjeet julkaistaan koeneulontojen jälkeen marras-joulukuussa. Tarkempi julkaisupäivä ilmoitetaan myöhemmin.

Vantaa-Seura tulee järjestämään talvella 2021–2022 yhteisneulontoja (KAL, knit-along), joissa saa vertaistukea, kannustusta ja ohjeita oman Vantaa-paidan tai -sukkien tekemiseen. Yhteisneulonnat järjestetään ainakin osittain virtuaalisesti, mutta mikäli koronatilanne sallii, tapaamme kasvokkain neulonnan parissa. Äänestyksen jälkeen kannattaa siis jo kaivaa puikot esiin kaappien kätköistä!

Vantaa-Seura täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Vantaa-villapaitahanke kuuluu kivikausimuraalin ja Vantaa-luentosarjan ohella yhdistyksen syksyn juhlaohjelmaan.