Arkkitehdit Vantaalla - Alvar Aallosta Väinö Vähäkallioon

Arkkitehdit Vantaalla - Alvar Aallosta Väinö Vähäkallioon

Arkkitehdit Vantaalla - Alvar Aallosta Väinö Vähäkallioon

Hinta: 35,00 €

ALV 0%. Hintaan lisätään toimituskulut, jotka lasketaan kassalla.

Vaikka Vantaata ei tunneta arkkitehtuurin kaupunkina., on sinne vuosikymmenten kuluessa kehittynyt ja rakentunut monipuolinen arkkitehtuurin aarreaitta. Vantaalle on moni tunnettu, eturivin arkkitehti jättänyt kädenjälkeään. Arkkitehtivalinnat perustuvat pääosin arkkitehdin valtakunnalliseen tunnettavuuteen. Toinen valintaperuste on hänen merkityksensä Vantaan rakennusperinnössä: hän on esimerkiksi suunnitellut Vantaalle paljon rakennuksia tai hänen päätyönsä sijaitsee Vantaalla.

Teoksessa esiteltäviä arkkitehtuurikohteita on yhteensä 74, joista neljä on koko asuntoalueen asemakaavoja tai suunnitelmia. Kahdesta kaavakohteesta on talosuunnittelun arkkitehtuuri esitelty erikseen. Hämeenkylän kartanon alueelta esitellään kolmen eri arkkitehdin osuus ja Helsingin pitäjän kirkosta kahden. Yksittäisiä rakennuksia kirjassa esitellään yhteensä 67. Osassa kohteista on arkkitehteja kaksi. Arkkitehteja esitellään 74 kohteessa yhteensä 87, joista osa aviopareja. Kirjan liitetiedoissa esitellään esimerkkejä kunkin arkkitehdin muista tärkeimmistä töistä Vantaalla, Suomessa ja maailmalla-

Kirjan kuvitus on suurimmaksi osaksi otettu nimenomaan tätä julkaisua varten. Teos on nelivärinen ja kovakantinen.

Jukka Hako & Pia Vuorikoski 2022: Arkkitehdit Vantaalla – Alvar Aallosta Väinö Vähäkallioon. Kellastupa, 192 sivua. ISBN 978-952-5787-29-0.

Vantaa-Seura