Vantaa-villapaita

Kirsi Mantua-Kommosen suunnittelema "Vantaan parempi patikkapaita" on islantilaistyyppinen kaarrokepaita ulkoiluun, jonka alle sopii tuulitakki tai ohuempi villapaita.

Vantaa-villapaita neulotaan tämän hetken trendiohjeella, kaarroke-kirjoneuleena ylhäältä alas kaula-aukosta aloittaen. Neuleen hihoja ja alareunaa koristaa sama kaunis lilja-kuvio, joka on sukissakin. Halutessaan neuleeseen voi lisätä myös köynnös-kuvion.

Villapaidan yläosassa on kirjoneulekuvio, joka pohjautuu Pyhän Laurin kirkon pääsisäänkäynnin yläpuolella sijaitseviin, uusgoottilaisiin ikkunoihin. Kirsi Mantua-Kommosen suunnittelemat kuvioluonnokset kirkon ikkunoista olivat syksyllä 2021 järjestetyn kuvioäänestyksen ehdoton suosikki, minkä takia oli hyvin selvää, että villapaitaan tulisi tämä kuva-aihe.

Mallineuleiden värimaailman on myös Kirsi Mantua-Kommosen suunnittelema. Ideana on ollut luoda realistinen väritys, jossa on kirkon kiviseinän harmaata ja punatiiltä. Ornamenteissa taas on kuparin, hopean ja puun sävyjä, kuten myös keskiaikaisissa veitsissä, joista kuviot on ideoitu.

Paidan suunnitteljian, Kirsi Mantua-Kommosen XS-kokoinen neule köynnöskuvion kera sekä Ylästön Marrojen Anne-Mari Niiraisen XL-kokoinen neule.

Villapaidan ohjeet voit ladata itsellesi tästä:

Vantaa-Seura