Tervetuloa Muinaispuistopäivään Jokiniemeen!

Tervetuloa Muinaispuistopäivään Jokiniemeen!

Julkaistu 5.9.2023

Muinaispuistopäivää vietetään Jokiniemessä, Sandåkerin kivikautisella asuinpaikalla sunnuntaina 17.9.2023 klo 12–15.Tapahtumaan liittyvä ensimmäinen opastus alkaa jo klo 11.00 Vantaan kaupunginmuseolla (osoite Hertaksentie 1). Arkeologi Andreas Koivisto tutustuttaa vieraat museon uuteen näyttelyyn "Ikikallion kertomuksia". Vierailun jälkeen opastus jatkuu kävellen kohti muinaispuistoa ja näyttelystä tuttua Ikikalliota.

Hakkilan kivisillan ympäristössä, Keravanjoen varrella ja rivi- sekä kerrostalojen vierellä on yksi Suomen laajimmista kivikautisista asuinpaikka-alueista. Tätä muinaismeren rannalla sijainnutta Jokiniemen Sandåkerin kohdetta on tutkittu arkeologisesti useaan otteeseen. Kivikautisen asuinpaikan vierellä on muinaispuisto, jonka maisemakokonaisuutta piristää 1900-luvun terassipuutarhan jäännökset.

Opastukset sunnuntaina 17.9.:

12.30 Ikikallion kuiskauksia (Andreas Koivisto)

13.30 Presidentti Relander ja Jokiniemen maatalouskoelaitos (Riina Koivisto)

Koko tapahtuman ajan klo 12-15
-kivikautisia kasvomaalauksia
-arkeologit tunnistavat muinaisesineitä. Tuo tunnistettavaksi oma löytösi!
-ohjausta mobiilipeli Anselmiun pelaamiseen. Pelaajat palkitaan!

Myynnissä munkkeja, makkaraa, kahvia, pillimehua sekä Vantaa-Seuran tuotteita ja historiakirjoja.

Tapahtuma järjestetään Jokiniemen muinaispuistossa, Keravanjoen rannalla, os. Tikkurilantie 20. Alueella ei ole parkkipaikkoja. Autot on pysäköitävä esim. Dickursby skolan parkkipaikoille. Vapaa pääsy, myös museon näyttelyyn. Tervetuloa tutustumaan Vantaan ja Jokiniemen menneisyyteen!

Järj. LC Tikkurila-Dickursby, Vantaa-Seura ja Vantaan kaupunginmuseo. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Vantaa-Seura