Helsingan keskiaikapäivä - ohjelma ja saapuminen

Helsingan keskiaikapäivä - ohjelma ja saapuminen

Julkaistu 11.8.2023

Tervetuloa aikamatkalle keskiaikaan! Helsingan keskiaikapäivä on koko perheelle, historiasta kiinnostuneille ja kaikille iloisten kesärientojen ystäville tarkoitettu suurtapahtuma. Tapahtumapaikkana on aito keskiaikainen miljöö Pyhän Laurin kirkon ympäristössä ja pappilan puistossa Helsingin pitäjän kirkonkylässä Vantaalla. Helsingan keskiaikapäivässä voit markkinahumun lisäksi nauttia vanhasta musiikista, käsitöistä, opastuksista, luennoista, työpajoista, ruuasta ja muista keskiaikaan liittyvistä ohjelmanumeroista.

Helsingan keskiaikapäivää vietetään lauantaina 12. elokuuta 2023 klo 11-17 tutusti Pyhän Laurin kirkon ympäristössä Vantaalla. Tapahtuma levittäytyy laajalle aina makasiinien kulmalta Pyhän Laurin keskiaikaiseen kirkkoon, pappilan puistoon ja Kyrkoby skolan piha-alueelle. Tänä vuonna tapahtumassa on ennätysmäärä markkinakojuja. Uutuutena on keskiaikaleiri Kyrkoby skolan pihapiirissä. Leirissä voit tutustua keskiaikaistyyliseen elämänmenoon, näet käsityönäytöksiä sekä kello 14.30 ritarin pukemisnäytöksen.

Katso tapahtuman ohjelma täältä.

Historiallisella bussilla tapahtumapaikalle

Historialliset, 1960-luvun bussit liikennöivät Tikkurilan vanhan aseman ja tapahtuman väliä - jätä siis oma auto kotiin ja hyppää tunnelmalliselle aikamatkalle 1960-luvun kautta keskiajalle!

Tikkurilassa bussin lähtöpaikkana toimii Vantaan kaupunginmuseon edusta (Hertaksentie 1) ja Helsingin pitäjän kirkonkylässä bussipysäkki kahvitupa Laurentiuksen edustalla. Matkalla ei ole välipysäkkejä. Kyyti on ilmainen, vapaaehtoinen kyytimaksu tapahtuman hyväksi.

Lue lisää busseista ja aikataulusta.

Suosittelemme lämpimästi suuntaamaan tapahtumaan historiallisilla busseilla, muilla julkisilla kulkuvälineillä, pyörällä sekä kävellen - parkkipaikkoja on alueella hyvin rajattu määrä!

Helsingan keskiaikapäivä järjestetään Helsingin pitäjän kirkonkylässä Vantaalla (Kirkkotie 45). Parkkipaikkoja on rajallisesti, joten suosittelemme käyttämään julkisia kulkuvälineitä tai saapumaan paikalle kävellen tai pyörällä. Tapahtumapaikan osoite on Kirkkotie 45.

Lisätietoa tapahtumaan saapumisesta.

Korvaamattomat vapaaehtoiset

Helsingan keskiaikapäivä on kasvanut vantaalaiseksi suurtapahtumaksi ja pääkaupunkiseudun suurimmaksi keskiaikatapahtumaksi. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa. Tapahtuman tärkeä voimavara ovat Vantaa-Seuran vapaaehtoiset, joita häärii tapahtumassa yli 50.

Vapaaehtoiset osallistuvat tapahtuman pystytykseen ja purkuun, ovat mukana elävöittämässä tapahtumaa huolehtien esimerkiksi jalkapuiden ja häpeäpaalun toimivuudesta. Vapaaehtoisten vastuulla on jotkut ohjelmanumerot,infopiste ja tietysti Vantaa-Seuran lettukoju, josta voit ostaa kulmakunnan parhaat letut.

Tapahtuman järjestävät Vantaa-Seura ja Tikkurilan seurakunta. Tukijoina ovat Vantaan kaupunki sekä Helsingestiftelsen rf. Helsingan keskiaikapäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Lämpimästi tervetuloa kokemaan keskiaikapäivä Vantaalla!

Vantaa-Seura