Vantaan historiakävelyt: Koivukylä

TORSTAI 11.8.2022 17:30 - 18:30

Opastuskierros

Koivutori, Hakopolku 2.

Tervetuloa kulkemaan kivikaudelta nykyaikaan kesän 2022 kuudennella historiakävelyllä Koivukylässä!

Kierroksella selviää, miten kampakeramiikka, sielunmessut, sota ja kompaktikaupunki-ideologia liittyvät Koivukylään. Etsimme oikeaa Koivukylää Rekolanojan molemmin puolin.

Historiakävely Koivukylässä on kuudes kesän 2022 Vantaan historiakävelyiden sarjassa. Sukella mukaan Vantaan tarinaan yhden opastuksen tai koko sarjan verran. Vantaan monikerroksisesta historiasta löytyy herkullisia tarinoita kivikaudelta katutaiteeseen ja kartanoiden loistoon. Aikaisempina vuosina suosituiksi nousseita kierroksia järjestetään tänä vuonna lähiö- ja kartanokohteilla eri puolilla Vantaata. Lippu kierrokselle maksaa 10 €. Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla. Ei ennakkoilmoittautumista.

Noin tunnin mittaisten kierrosten oppaina toimivat Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat. Uskalla antaa Vantaan valloittaa! Kierrokset järjestetään yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon, Visit Vantaan ja Vantaa-Seuran kanssa. Opastukset ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Vantaan historiakävelyt kesällä 2022:

Tiistai 7.8. klo 17:30 Hämeenkylän kartano

Tiistai 14.6. klo 17.30 Korson monet kasvot

Maanantai 20.6. klo 17.30 Katrinebergin kartano

Maanantai 27.6. klo 17.30 Modernia ja vanhaa Tikkurilaa

Torstai 7.7. klo 17.30 Håkansbölen kartano

Torstai 11.8. klo 17.30 Koivukylä: Kampakeramiikasta kompaktikaupungiksi

Torstai 18.8. klo 17.30 Backaksen kartano

Torstai 25.8. klo 17.30 Myyrmäki – Kivikaudesta katutaiteeseen

Maanantai 29.8. klo 17.30 Kivistö – Öljylamppukylästä asuntomessualueeksi

Lisäksi syyskuussa järjestetään historiakävely Jokiniemen muinaispuistopäivässä. Päivämäärä tarkentuu myöhemmin.

Kuva: Vuonna 1980 avatun Koivukylän aseman rakennustyöt. Suoeman rautatiemuseo/ Finna.