Kirkonkylän Joulu

LAUANTAI 17.12.2022 12:00 - 16:00

Joulutapahtumat

Helsingin pitäjän kirkonkylä, Pyhän Laurin kirkon ympäristö

Joulun odotus huipentuu Kirkonkylän jouluun!

Ohjelmalliset joulumarkkinat levittäytyvät jälleen joulun alla Pyhän Laurin kirkon ympärille ja Pappilan tunnelmalliseen puistoon Vantaalle. Lämminhenkisessä tapahtumassa on ohjelmaa koko perheelle!

Lapsille on tarjolla kauneimpia joululauluja kirkossa, kurkistuksia Hertta kirkonrotan joulukotiin Tapulissa, jouluista askertelua, kasvomaalauksia sekä hevoskärryajelua. Suomen luonnonsuojeluliiton talviruokintapisteellä voi opetella tunnistamaan lintuja.

Muina ohjelmanumeroina on eMuseo-mobiilioppaiden julkistustilaisuus ja katsaus kirkonkylän historiaan klo 12, luento Pyhän Laurin kirkon rakentajista klo 14:30 sekä Kirkonkylän jouluopastuksia . Jouluopastukset järjestetään kello 12:30 suomeksi ja klo 15:15 ruotsiksi. Opastuksille lähdetään Pyhän Laurin kirkon hautausmaan portilta.

Pappilan puiston joulumarkkinoilta löydät pientuottajien herkkuja joulupöytään ja käsityöläisten taidonnäytteitä pukinkonttiin. Lisäksi markkinoilla voi ihastella perinnesepän taontaa, maistella vohveleita ja torttuja kuuman juoman kera Vantaa-Seuran kahvilassa tai partiolaisten makkaroita. Myös Helsingasta tuttu Kuokantalo on tapahtumassa mukana tarjoten herkullisia ruoka-annoksiaan!

Myös Kotiseutumuseo on auki tapahtuman ajan ja siellä voi ihastella vanhanajan joulukattausta.

Tilaisuuden järjestevät Vantaa-Seura ja Tikkurilan seurakunta.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme joulun tunnelmasta!

Kirkonkylän joulu – tapahtuman ohjelma:

Kirkko:

12:00 Kulttuurikävelylle Helsingin pitäjän kirkonkylään! - Kirkonkylän eMuseo-mobiilioppaiden julkaisutilaisuus ja johdatus kulttuurikävelyille

13:00 Lasten kauneimmat joululaulut

14:30 Historialuento: FT Panu Savolainen – Ketkä rakensivat Helsingan kirkon?

Kellotapuli:

12-15 Hertta kirkonrotan joulukoti

Makasiinit ja makasiiniaukio:

12-16 Kotiseutumuseo avoinna, vanhanajan joulupöytä katettuna

12:30 Kirkonkylän jouluopastus suomeksi

15:15 Kirkonkylän jouluopastus ruotsiksi

Pappilan puisto:

12-16 Vanhanajan joulumarkkinat

12 -16 Suomen Luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistyksen lintujen talviruokinta- ja lintujentunnistuspiste

12-16 Hevoskärryajelua lapsille

14:00 Lemmikkien joulusiunaus