Paritupia ja puustelleja - Vantaan talonpoikainen rakennusperintö

Paritupia ja puustelleja - Vantaan talonpoikainen rakennusperintö

Paritupia ja puustelleja - Vantaan talonpoikainen rakennusperintö

Hinta: 30,00 €

ALV 0%. Hintaan lisätään toimituskulut, jotka lasketaan kassalla.

Talonpoikaista rakennusperintöä on pääkaupunkiseudulla jäljellä yllättävän paljon. Vantaa on vanha agraaripitäjä, ja monet sen keskiaikaisista kylistä ovat edelleen olemassa. Kylämaisemien lisäksi Vantaalla on säilynyt noin kaksisataa vanhaa maatilan päärakennusta, joista tässä lokakuussa 2022 julkaistussa teoksessa esitellään kolmisenkymmentä. Kirjan talot on rakennettu 1700-1900-luvuilla, ja ne ovat edelleen asuinkäytössä.

Talonpoikaistalot ovat aikaisemmin jääneet näyttävien kartanoiden ja voimallisesti kasvavan kaupungin varjoon. Arkkitehti Amanda Eskolan teos on kunnianpalautus talonpoikaiselle rakennusperinnölle ja suomalaiselle hirsitalolle.

Kirjaa kuvittavat Taneli Eskolan tuoreet valokuvat Vantaan kulttuurimaisemasta ja maatiloilta. Taustatyötä ovat tehneet Kati Tyystjärvi ja Tuulia-Tuulia Tummavuori. Kirja on toteutettu SKS Kirjat Oy:n tilauskirjana, tilaajana Håkansbölen kartanon kummit ry.

Amanda Eskola 2022: Paritupia ja puustelleja – Vantaan talonpoikainen rakennusperintö. SKS kirjat, 230 sivua. ISBN 978-951-85834-27.

Vantaa-Seura