Aikamadot-Hansaseikkailu

Aikamadot-Hansaseikkailu

Aikamadot-Hansaseikkailu

Hinta: 15,00 €

ALV 0%. Hintaan lisätään toimituskulut, jotka lasketaan kassalla.

Maahan törmää outo avaruusalus, jonka miehistönä on hyvin edistyksellisiä madonkaltaisia olentoja, joita kutsutaan aikamadoiksi. Aikamadot ovat madonreikien läpi ajassa matkustavia pieniä otuksia, jotka seikkailevat eri historiallisissa aikakausissa.

Aikamadot ja Hansa-seikkailu -kirjassa lukija pääsee tutustumaan keskiaikaiseen Eurooppaan, jota hallitsi Hansa-kauppiaat ja Itämerellä liikkuvat merirosvot. Kirja tutustuttaa lukijan historiaan ja menneeseen sadun ja seikkailun lomassa.

Vaikka kirjan päähenkilöt ovat kuvitteellisia olentoja, perustuvat sen tiedot 1300-1400-lukujen Itämeren ympäristöä koskevien historiallisten ja arkeologisten tutkimustulosten ympärille. Kirjan lähtökohtana on aito kaivauksilta löytynyt arkeologinen esine, jonka elinkaarta seurataan esineen valmistumisajankohdasta aina sen päättymiseen arkeologiseksi löydöksi. Kirjailija ja kuvittaja ovat molemmat kokeneita arkeologeja, jotka ovat työskennelleet useita vuosia kenttähommissa. Kirjan pääosassa oleva 1300-luvun lopun Jacoba-kannun sirpale on löytynyt kirjailija Andreas Koiviston itsensä johtamilta kaivauksilta Vantaalla.

Kirja on kääntökirja, jossa tekstit ovat sekä suomeksi että ruotsiksi. Kirjan pääkohderyhmä ovat 5-12-vuotiaat lapset. Kirja soveltuu myös koulujen oppimateriaaliksi historiatunneille.

Andreas Koivisto (teksti) & Elina Terävä (kuvitus) 2015: Aikamadot-Hansaseikkailu -Tidsmaskarna -Hansa-äventyret. Kellastupa, 2 x 48 sivua. ISBN: 978-952-5787-20-7.

Vantaa-Seura