Vantaa-Seuran syyskokous ja luento Aviapoliksessa

Vantaa-Seuran syyskokous ja luento Aviapoliksessa

KESKIVIIKKO 13.12.2023 17:15 - 19:30

Kokous

Aviapolis X, Karhumäenportti 2, 01530 Vantaa

Vantaa-Seuran syyskokouksessa järjestetään vuosikirjan julkistus ja luento Aviapoliksen kehityksestä.

Tuoreen Helsingin pitäjä – Vantaa 2024 -vuosikirjan julkaisutilaisuus sekä yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 13. joulukuuta. Paikkana on Aviapolis X, joka sijaitsee heti Aviapoliksen aseman vieressä.

Vuosikirjan julkaisutilaisuus alkaa kello 17.15 ja sen yhteydessä kuullaan kirjaan liittyvä luento Aviapoliksen alueen kehityksestä. Luennoitsijana on arkkitehti ja eläkkeellä oleva Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Jukka Kullberg.

Vantaa-Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään kello 18.30 alkaen. Kokouksen asioihin kuuluvat mm. henkilövalinnat sekä tulevan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion käsittely.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi kuuntelemaan luentoa sekä osallistumaan syyskokoukseen. Glögitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan etukäteen Jennille (jenni.sahramaa@vantaaseura.fi) tai Riinalle (riina.koivisto@vantaaseura.fi). Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Vantaan historiatoimikunnan kanssa.

Aviapolis X on uusi tapahtumatila, jonka on suunnitellut arkkitehti Santeri Lipasti. Julkisivun lintuparvien dynamiikkaa kuvaavat reliefit on luonut taiteilija Villu Janisoo. Tila on esimerkki kestävästä rakentamisesta ja se on muoviton. Kattoa peittävät paikalliset kasvilajit. Siirrettäväksi suunniteltu rakennus sijaitsee Aviapoliksen aseman ja hotelli Clarionin vierellä osoitteessa Karhumäenportti 2, 01530 Vantaa. Tapahtumatilan sisäänkäynti on Aviapoliksen aseman pohjoisen sisäänkäynnin luona.

Uusimman Helsingin pitäjä -vuosikirjan aiheena on Vantaa 50 vuotta

Helsingin pitäjä – Vantaa 2024 on juuri saatu painosta. Teemana on kaupungin tulevan juhlavuoden mukaisesti ”Vantaa 50 vuotta – Vanda 50 år”. Kirja on jälleen artikkelikokoelma, josta löytyy useiden kirjoittajien kirjoituksia.

Kirjassa kerrotaan mm. Vantaan ensimmäisestä opaskartasta, Martinlaakson Uimahallisäätiön taipaleesta, Myyrmäen urheilutalosta, Tanssiteatteri Raatikon 50 vuodesta, 60-vuotiaasta Kaivokselasta, Björkebergin tekojärvestä Petikossa sekä Operaatio Aviapoliksesta.

Kirjasta kerrotaan myös Ruskeasannan hautausmaan inventoinnista, Cronstedtin hautakappelin inventoinnista (ruotsiksi), Puotilan kartanosta 1860-luvulla sekä Työväen sivistystoimintaa maalaiskunnassa 1930- ja 1940-luvuilla. Kirjan päätoimittaja on Andreas Koivisto ja sen on taittanut Marianne Kivimäki. Kovakantisessa kirjassa on 216 sivua.

Kirjan jäsenhinta on 22 € ja normaali kirjakauppahinta on 27 €. Kirja on myynnissä yhdistyksen tilaisuuksissa. Kirjan jäsenhinta on 22 € (ainoastaan Vantaa-Seurasta ostettuna). Muille kuin yhdistyksen jäsenille kirjan hinta on 27 €. Kirjaa jälleenmyyvät hyvin varustellut kirjakaupat sekä Vantaan kaupunginmuseon Pieni museopuoti.

Huomaathan, että saat kirjan jäsenhintaan ainoastaan Vantaa-Seurasta. Kirjaa voi ostaa myös kotitoimistolta Kunnaantieltä tai sen voi tilata yhdistyksen nettisivujen putiikista: https://vantaaseura.fi/putiikki/. Mikäli postitamme kirjan, lisätään päälle postituskulut, alkaen 6 €.

Tervetuloa mukaan kokoukseen sekä luennolle! Luento on kaikille avoin.

Vantaa-Seura