Teatteriretki Tikkurilan teatteriin: Työmiehen vaimo

PERJANTAI 25.11.2022 19:00 - 21:00

Kulttuuritehdas Vernissa, 1. krs.
Tikkurilantie 36, 01300 Vantaa

Marraskuun lopulla on jälleen oiva tilaisuus viettää tunnelmallinen teatteri-ilta Vantaa-Seuran kanssa!

Vantaa-Seura järjestää syksyn iloksi teatteriretken Kulttuurikeidas Vernissaan perjantaina 25.11. katsomaan suomalaisen kirjallisuuden kalssikkoon, Minna Canthin Työmiehen vaimoon pohjautuvaa Tikkurilan teatterin näytelmää, jossa nykymaailma on tuotu osaksi lähes 140-vuotiasta tarinaa:

TYÖMIEHEN VAIMO

“Ei se synti ole, jos mies halpa-arvoisen naisen viettelee ja onnettomaksi saattaa. Tuhannet ovat sen tehneet eikä sitä heille ole viaksi luettu.”

Hääilo on ylimmillään ja tanssilattia täynnä, kun Johanna ja Risto saavat toisensa. Kun juhlat ovat ohi, käy ilmi, että Riston kohdalla loppua ei näy – päättymätön nuoruuden menovaihe syö lopulta paitsi omat, myös kaikkensa yrittävän Johannan säästöt ja tulot. Riston entinen kihlattu, kaltoinkohdeltu Kerttu, yrittää seistä omilla jaloillaan ja pysyä elämän syrjässä kiinni, mutta yön pimeimpinä hetkinä korvaan kuiskitut lupaukset rohkaisevat häntä luottamaan – vielä kerran.

Työmiehen vaimo on yksi Minna Canthin tunnetuimpia teoksia. Ilmestymisvuonnaan 1885 se aiheutti valtavan kohun rajun yhteiskuntakriittisyytensä vuoksi. Tikkurilan Teatterissa nähtävä, Janne Puustisen sovittama ja ohjaama esitys on aitoa Canthia, mutta sitä tarkastellaan nykypäivästä käsin, osana maailmaa jossa elämme nyt. Epätasa-arvo, syrjäytyminen ja kaksinaismoralismi ovat teemoja, jotka puhuttavat meitä yhä.

Lisää tietoa esityksestä löytyy Tikkurilan teatterin verkkosivuilta.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Teatteriretki järjestetään perjantaina 25.11. Esitys on Vernissasalissa, Kulttuurikeidas Vernissan ensimmäisessä kerroksessa. Lippujen hinta on 22 €. Ilmoittauduthan teatteriin nopeasti, sillä lippuja on rajoitettu määrä! Ilmoittautumiset perjantaihin 18.11. mennessä Elinalle (elina.terava@vantaaseura.fi/ puh. 050 443 400). Lippujen maksuohjeet saa ilmoittautumisen yhteydessä.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan teatteriin Vantaa-Seuran kanssa!

Kuva: Leena Tiuri / Tikkurilan Teatteri.