Syysretki - Kartanoelämää Vantaalla

LAUANTAI 23.9.2023 09:00 - 15:30

Retki

Retkeillään eri puolilla Vantaata.

Odotettu syyretki vie Vantaan kartanoihin!

Vantaa on vanha kartanoiden pitäjä ja teemme tämän vuoden syysretken kotikaupungin kartanomaisemiin. Retkipäivä on lauantai 23. syyskuuta. Vantaalla on 10 kartanoa ja kartanon paikkaa ja tällä täysin ainutlaatuisella bussiretkellä tutustumme kaupungin lähes jokaiseen kartanoon. Vantaan kartanoiden historiasta ja elämästä on saatu viime vuosina uutta tietoa ja retken asiantuntevana oppaana toimii kotiseutuneuvos Jukka Hako.

Läntisen Vantaan kartanoista pääsemme vierailulle Katrinebergin kartanoon, muita ihastelemme ulkoapäin. Lounaan syömme toisella puolella kaupunkia, Håkasbölen kartanon pehtoorintalolla, kahvila Håkansissa. Tarjolla on lohikeitto lisukkeineen ja jälkiruuan kera. Päivän päätteeksi pääsemme erikoisluvalla vierailemaan myös Westerkullan kartanon porteilla.

Retken aikataulu

9.00 Lähtö Tikkurilasta, hotelli Vantaan ja kaupunginmuseon välistä
9.20 Lähtö Martinlaaksosta, linja-autoasemalta
Tutustutaan Vantaan länsipuolen kartanoihin
11.00 Vierailu Katrinebergin kartanolla
klo 13.00 Lounas kahvila Håkansissa (coleslaw, suolakurkku, lohikeitto ja ruisleipä sekä jälkiruuaksi suklaamousse), sisältyy retken hintaan
Vantaan itäisen puolen kartanoita
Noin kello 15 paluu Tikkurilaan ja kello 15.30 mennessä paluu Martinlaaksoon

Retken jäsenhinta on 45 €, muille 50 €. Sitovat ilmoittautumiset jo 16.9. mennessä: riina.koivisto@vantaaseura.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä saat maksutiedot. Tervetuloa mukaan!

Vantaa-Seura