Soiva Kirkonkylän kulttuurikävely

Soiva Kirkonkylän kulttuurikävely

MAANANTAI 19.8.2024 17:30 - 18:30

Vantaan historiakävely

Helsingin pitäjän kirkonkylä, Kirkkotie 45, 01510 Vantaa

Kesän uutuuskierroksella yhdistyvät historia ja sävelet!

Helsingin pitäjän kirkonkylä on pääkaupunkiseudun vanha keskus sydämenään keskiaikainen Pyhän Laurin kirkko. Kivikirkon ympäriltä löydät rakennuksia kuudelta eri vuosisadalta sekä suojellun, mutta asutun ja elävän raittikylän. Kierroksella tutustutaan kylän vuosisataiseen historiaan sekä äänimaailmaan. Kesän uutuuskierroksen erikoisoppaana toimii kansanmuusikko Amanda Kauranne.

Lähtöpaikka: Kirkkotie 45, hautausmaan aidan kupeesta.

Historiakävelyjen sarja jatkuu kesäkaudella, tervetuloa tutustumaan 50-vuotiaaseen Vantaaseen! Vantaalta löydät vastakohtia ja kaupungin monikerroksisesta historiasta löytyy herkullisia tarinoita kivikaudelta katutaiteeseen ja kartanoiden loistoon.

Lippu kierrokselle maksaa 10 €, Vantaa-Seuran jäsenet ilmaiseksi. Noin tunnin mittaisten kierrosten oppaina toimivat Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat. Sarjan järjestevät yhteistyössä Vantaa-Seura, Vantaan kaupunginmuseo ja VisitVantaa. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Kesän koko sarja:

28.5. Hämeenkylän kartano
4.6. Historian havinaa hautausmaalla – Pyhän Laurin kirkon vanha puoli
10.6. Övre Nybackasta Vantaankoskelle
12.6. Kuninkaantie – kärrypolusta valtaväyläksi (Helsingin pitäjän kirkonkylä)
18.6. Koivukylä
26.6. Tikkurilasta Påkakseen
2.7. Katrinebergin kartano
17.7. Håkansbölen kartano
1.8. Korso
7.8. Kivistö
13.8. Håkansbölen kartano ja luontoretki
19.8. Soiva Kirkonkylä

Historiakävelyillä kaupunki tutuksi

Vantaalta löydät vastakohtia ja kaupungin monikerroksisesta historiasta löytyy herkullisia tarinoita kivikaudelta katutaiteeseen ja kartanoiden loistoon.

Historiakävelyjä järjestetään tänä vuonna lähiö- ja kartanokohteilla eri puolilla Vantaata. Lippu kierrokselle maksaa 10 €. Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla. Kierrokset ovat ilmaisia Vantaa-Seuran jäsenille.

Noin tunnin mittaisten kierrosten oppaina toimivat Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat. Uskalla antaa Vantaan valloittaa!

Historiakävelyjen sarjaa täydennetään vielä toukokuun aikana. Kierrokset järjestetään yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon, Visit Vantaan ja Vantaa-Seuran kanssa. Opastukset ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Tulevat Vantaan historiakävely -tapahtumat

17.7.2024Historiakävely Håkansbölen kartanolla
1.8.2024Historiakävely Korsossa
7.8.2024Historiakävely Kivistössä
13.8.2024Historiakävely ja luontoretki Håkansbölen kartanolla
19.8.2024Soiva Kirkonkylän kulttuurikävely

Vantaa-Seura