Pikkuarkeologin seikkailurata - perhemaanantai Vantaan kaupunginmuseossa

MAANANTAI 6.11.2023 10:00 - 12:00

Perheaamut

Vantaan kaupunginmuseo, Hertaksentie 1

Museoon luodulla seikkailuradalla tutustutaan leikin kautta siihen, millaista työtä arkeologi tekee. Vantaa-Seuran suosittuun tapahtumaan ovat tervetulleita perheen pienimmät omien läheisten seurassa.

Arkeologit tutkivat ihmisten menneisyyttä: he siis pohtivat sitä, mitä ihmisen luontoon jättämät jäljet, kuten taide, rakennusten rauniot, hautaukset, hukatut ja kätketyt esineet sekä jätteet kertovat elämästä ja kulttuurista menneinä aikoina. Vantaalta arkeologit ovat löytäneet paljon mielenkiintoisia asioita alkaen aina mesoliittiselta kivikaudelta, yli 9000 vuoden takaa. Kivikautisten kohteiden lisäksi Vantaalla on tutkittu paljon keskiaikaa ja sitä nuorempiakin kohteita. Seikkailuradan rasteilla pääsee sekä testaamaan työtä arkeologina että perehtymään menneiden aikojen elämään – rohkeasti siis kokeilemaan ja tutkimaan!

Vantaa-Seuran suosittu tapahtuma Pikkuarkeologin seikkailurata saadaan syksyn aikana kaupunginmuseon näyttelytiloihin kaksi kertaa. Pikkuarkeologit pääsevät seikkailulle maanantaina 2.10. ja 6.11. klo 10-12. Tervetuloa perheen pienimmät omien läheisten seurassa. Vapaa pääsy! Museo on tapahtuman ajan suljettu muulta yleisöltä. Tapahtuma on tarkoitettu perheille, ei varhaiskasvatusryhmille.

Vantaa-Seura