Kivistön alueen historia -luento

TIISTAI 14.5.2024 17:30 - 19:00

Aurinkokiven koulu, Kivistö, Aurinkokivenkuja 1

Vantaa-Seura ja Vantaan aikuisopisto juhlistavat kaupungin juhlavuotta luentosarjalla Vantaa 50: Vantaan mielenkiintoista paikallishistoriaa.

Luentosarjassa perehdytään Vantaan paikallishistoriaan kiehtovista näkökulmista. Luentosarjan luennot ajoittuvat toukokuisen Vantaa-päivän ympärille, ja ne järjestetään Myyrmäessä, Kivistössä, Korsossa ja Tikkurilassa.

FM Jukka Hako kertoo Kivistön kehityksestä luennollaan Kivistön alueen historia eli Kylästä kaupungiksi.

Muut luennot ja luentopaikat:

ma 13.5. klo 17.30-19.00, Kestikievareista Kehärataan – joukkoliikennettä 1800-luvulta nykypäivään Martinlaakson-Myyrmäen seudulla (FM Jussi Iltanen). Myyrinki, Myyrmäki, Liesitori 1/Vaskivuorentie 10 B, 3. krs.

to 16.5. klo 17.30-19.00, Korsosta koelaitokselle – presidentti Relanderin vaiheita Vantaalla (FM Riina Koivisto). Monitoimikeskus Lumo, Korso, Urpiaisentie 14.

pe 17.5. klo 17.30-19.00, Ikikallion tarinoita – Tikkurilan alueen historiaa mammuteista meidän aikaan (FM Andreas Koivisto). Opistotalo, Tikkurila, Lummetie 5.

Ennakkoilmoittautuminen luentosarjalle on suositeltavaa, mutta voit tulla myös ilmoittautumatta seuraamaan esimerkiksi oman alueesi luentoa. Ilmoittautumisen löydät täältä.

Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Kuva: As. Oy Colosseum rakenteilla Kivistön uudessa keskustassa. Antti Yrjönen, Vantaan kaupunginmuseo.