Kestikievareista Kehärataan -luento

MAANANTAI 13.5.2024 17:30 - 19:00

Myyrinki, Myyrmäki, Liesitori 1/Vaskivuorentie 10 B, 3. krs.

Vantaa-Seura ja Vantaan aikuisopisto juhlistavat kaupungin juhlavuotta luentosarjalla Vantaa 50: Vantaan mielenkiintoista paikallishistoriaa.

Luentosarjassa perehdytään Vantaan paikallishistoriaan kiehtovista näkökulmista. Luentosarjan luennot ajoittuvat toukokuisen Vantaa-päivän ympärille, ja ne järjestetään Myyrmäessä, Kivistössä, Korsossa ja Tikkurilassa.

Luentosarjan avaa FM Jussi Iltanen luennollaan Kestikievareista Kehärataan – joukkoliikennettä 1800-luvulta nykypäivään Martinlaakson-Myyrmäen seudulla.

Muut luennot ja luentopaikat:

ti 14.5. klo 17.30-19.00, Kivistön alueen historia eli Kylästä kaupungiksi (FM Jukka Hako). Aurinkokiven koulu, Kivistö, Aurinkokivenkuja 1

to 16.5. klo 17.30-19.00, Korsosta koelaitokselle – presidentti Relanderin vaiheita Vantaalla (FM Riina Koivisto). Monitoimikeskus Lumo, Korso, Urpiaisentie 14.

pe 17.5. klo 17.30-19.00, Ikikallion tarinoita – Tikkurilan alueen historiaa mammuteista meidän aikaan (FM Andreas Koivisto). Opistotalo, Tikkurila, Lummetie 5.

Ennakkoilmoittautuminen luentosarjalle on suositeltavaa, mutta voit tulla myös ilmoittautumatta seuraamaan esimerkiksi oman alueesi luentoa. Ilmoittautumisen löydät täältä.

Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Kuva: Paikallisjuna Martinlaakson radalla. Vantaan kaupunginmuseo.