Opastus Vantaan taidemuseo Artsin näyttelyyn 14.12.

KESKIVIIKKO 14.12.2022 17:00 - 18:00

Opastuskierros

Vantaan taidemuseo Artsi, Paanutie 3

Tervetuloa Vantaa-Seuran mukana tutustumaan kahden kansainvälisesti tunnetun taiteilijan yhteisnäyttelyyn Myyrmäessä!

Vantaa-Seura järjestää jäsenilleen taatusti mielenkiintoisen ja ajatuksia herättävän opastuksen Vantaan taidemuseo Artsin näyttelyyn ”Tosiseikoista kertova tilanne” keskiviikkona 14.12. klo 17-18.

Tosiseikoista esitetty tilanne on Diego Brunon ja Minna Henrikssonin ensimmäinen yhteisnäyttely Vantaan taidemuseo Artsissa. Näyttelyssä taiteilijat tarkastelevat teostensa kautta poliittista vakaumusta ja yhteisöllistä sitoutumista. Näyttelyn nimi viittaa oikeudenkäynneissä käytettyyn lainsäädännölliseen termiin, joka kuvaa niissä esillä olevaan asiaan liittyvää tosiasiatietoa - oli se sitten asian kannalta suotuisaa tai kielteistä.

Näyttelyn taiteilijoita yhdistää se, että kummankin taiteellinen työ perustuu vahvasti tutkimukseen, arkistotyöskentelyyn ja yhteistyöhön. He tuovat taiteessaan esille marginaalihistorioita, rakenteellista rasismia ja poliittisia kamppailuja.

Vantaan taidemuseo Artsi sijaitsee Myyrmäessä (Paalutori 3). Tapaamme hiukan ennen klo 17 taidemuseon aulassa. Ilmoittauduthan mukaan opastukselle 11.12. mennessä Elinalle!

Kuva: Vantaan taideuseo Artsi, Anna Autio 2022.