Kevätretki Lohjalle

Kevätretki Lohjalle

TORSTAI 9.5.2024 08:20 - 7.5.2024 17:00

Lohja

Lähde mukaan Vantaa-Seuran kevätretkelle!

Tämän kevään kevätretkemme suuntautuu Lohjalle, jossa pääsemme tutustumaan Lohjaan taivaan ja maan välillä. Retkipäivä on helatorstai 9.5.

Aloitamme retken tutustumalla ainutlaatuiseen Tytyrin elämyskaivokseen ja kaivoksen historialliseen näyttelyyn opastetulla kierroksella. Lähes 100 metrin syvyydessä aika pysähtyy ja näet mainarien kätten jäljet. Toisaalla kaivoksessa louhitaan vielä kalkkikiveä. Kierroksen jälkeen matkaamme bussilla maisemareittiä Lohjansaareen, jossa syömme kotiruokalounaan maalaismaisemissa Alitalon omenaviinitilalla.

Iltapäivällä pääsemme tutustumaan keskiaikaiseen, Pyhälle Laurille omistettuun harmaakivikirkkoon ja kirkon maalauksiin. 1500-luvun alkuun ajoitetut maalaukset tekevät kirkosta yhden maamme merkittävimmistä keskiaikaisista kulttuurimuistomerkeistä. Kirkolta kävelemme kirkkomaan läpi vanhalle pappilalle, jossa sijaitsee nykyisin Lohjan museo. Pappilamiljöö rakennuksineen ja yli 200-vuotiaine puistoineen ja puutarhoineen vie aikamatkalle menneeseen. Museolla on aikaa tutustua omatoimisesti näyttelyihin, historiallisiin rakennuksiin ja puutarhaan.

Retken jäsenhinta on 65 € museokortilla ja 70 € ilman museokorttia. Muille hinta on 70 € museokortilla ja 75 € ilman museokorttia. Paikkoja on rajallinen määrä, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset 21.4. mennessä: anni.ohman@vantaaseura.fi. Ilmoitathan samalla mahdolliset erityisruokavaliot sekä sen, mistä nouset kyytiin. Saat maksutiedot ilmoittautumisen yhteydessä. Tervetuloa mukaan!

Alustava retkiohjelma:

8.20 Lähtö Tikkurilasta

8.40 Mahdollisuus nousta kyytiin Martinlaaksosta

9.30–11.00 Saapuminen Tytyrin elämyskaivokselle ja siirtyminen pilvenpiirtäjähissillä kaivokseen, jossa opastettu kierros.

11.00 Matka eteläisen Lohjan kautta maisemareittiä pitkin Lohjansaareen.

11.45–13.15 Kotiruokalounas, kahvi ja omenapiirakka Alitalon omenaviinitilalla. Ruokajuomaksi on mahdollisuus ostaa paikan päällä tilan omia artesaaniviinejä. Lounaan jälkeen on omaa aikaa, jolloin voi tutustua pihapiirissä oleviin eläimiin, omenapuihin sekä ostaa tilan omia viinejä mukaan.

13.15–14.30 Palaamme bussilla takaisin Lohjan keskustaan, jossa tutustumme Pyhän Laurin kirkkoon sekä sen maalauksiin.

14.30 Kävelemme kirkkomaan läpi vanhalle pappilalle, jossa sijaitsee nykyisin Lohjan museo. Museolla on aikaa tutustua omatoimisesti näyttelyihin, historiallisiin rakennuksiin ja puutarhaan.

16.00 Kotimatka alkaa

16.40 Mahdollisuus jäädä pois kyydistä Martinlaaksossa

17.00 Takaisin Tikkurilassa

Tytyri ei ole täysin esteetön kohde, vaan matkalla on myös portaita. Lämpötila maan alla on ympäri vuoden 6–8 plusastetta, joten mukaan kannattaa varata lämmintä vaatetta. Jalkaan kannattaa valita mukavat, matalapohjaiset jalkineet. Kypärät saamme lainaksi Tytyrin asiakaspalvelusta.

Kuvat: Virve Haahti the Guide

Vantaa-Seura