Historiakävely Kivistössä

Historiakävely Kivistössä

KESKIVIIKKO 7.8.2024 17:30 - 18:30

Vantaan historiakävely

Jaspiskuja 5, Vantaa

Kivistössä on vuosien saatossa odotettu niin sähkön saapumista kuin kauppakeskusta, mutta mitä muuta on Kehäradan aseman ympärillä kasvava kaupunginosa?

Lähtöpaikka: Beer&Café Solmu, Jaspiskuja 5.

Historiakävelyjen sarja jatkuu kesäkaudella, tervetuloa tutustumaan 50-vuotiaaseen Vantaaseen! Vantaalta löydät vastakohtia ja kaupungin monikerroksisesta historiasta löytyy herkullisia tarinoita kivikaudelta katutaiteeseen ja kartanoiden loistoon.

Lippu kierrokselle maksaa 10 €, Vantaa-Seuran jäsenet ilmaiseksi. Noin tunnin mittaisten kierrosten oppaina toimivat Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat.

Sarjan 2024 historiakävelyt:

28.5. Hämeenkylän kartano

4.6. Historian havinaa hautausmaalla – Pyhän Laurin kirkon vanha puoli

10.6. Övre Nybackasta Vantaankoskelle

12.6. Kuninkaantie – kärrypolusta valtaväyläksi (Helsingin pitäjän kirkonkylä)

18.6. Koivukylä

26.6. Tikkurilasta Påkakseen

2.7. Katrinebergin kartano

17.7. Håkansböle

1.8. Korso

7.8. Kivistö

13.8. Håkansbölen kartano ja luontoretki

19.8. Soiva Kirkonkylä

Kierrokset järjestetään yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon, Visit Vantaan ja Vantaa-Seuran kanssa. Opastukset ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Historiakävelyillä kaupunki tutuksi

Vantaalta löydät vastakohtia ja kaupungin monikerroksisesta historiasta löytyy herkullisia tarinoita kivikaudelta katutaiteeseen ja kartanoiden loistoon.

Historiakävelyjä järjestetään tänä vuonna lähiö- ja kartanokohteilla eri puolilla Vantaata. Lippu kierrokselle maksaa 10 €. Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla. Kierrokset ovat ilmaisia Vantaa-Seuran jäsenille.

Noin tunnin mittaisten kierrosten oppaina toimivat Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat. Uskalla antaa Vantaan valloittaa!

Historiakävelyjen sarjaa täydennetään vielä toukokuun aikana. Kierrokset järjestetään yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon, Visit Vantaan ja Vantaa-Seuran kanssa. Opastukset ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Tulevat Vantaan historiakävely -tapahtumat

17.7.2024Historiakävely Håkansbölen kartanolla
1.8.2024Historiakävely Korsossa
7.8.2024Historiakävely Kivistössä
13.8.2024Historiakävely ja luontoretki Håkansbölen kartanolla
19.8.2024Soiva Kirkonkylän kulttuurikävely

Vantaa-Seura