Helsinga-tee

Helsinga-tee

Helsinga-tee

Hinta: 7,00 € (jäsenhinta 6,00 €)

ALV 0%. Hintaan lisätään toimituskulut, jotka lasketaan kassalla.

Keskiajalla Helsinga oli Uudenmaan rannikon keskus, joka ulottui yli nykyisten Vantaan ja Helsingin. Pitäjän sydämessä kohoavan kivikirkon ympärillä vuorottelivat joet, pellot, niityt, metsät ja kylätontit. Itämeri yhdisti Helsingan kylät Eurooppaan, ja eksoottiset mausteet löysivät tiensä pitäjän pöytiin. Teetä suunniteltaessa tutustuttiin Vantaalla tehtyjen arkeologisten kaivausten makrofossiili- eli kasvijäänneanalyysien tuloksiin. Selvitimme, mitä kasveja Vantaan keskiaikaisilla asuinkohteilla on hyödynnetty.

Helsinga-tee on koottu keskiaikaisen maiseman aineksista. Siinä maistuu mustan teen lisäksi peltoaukioiden omaleimainen katajanmarja sekä ikiaikainen herkkumarja puolukka. Inkivääri tuo tuulahduksen kaukomailta ja kertoo pitäjän olleen aina tiiviissä kontaktissa muuhun maailmaan.

Helsinga-tee lanseerattiin vuoden 2020 Helsingan keskiaikapäivässä. Pakkauksen Vantaan keskiaikaisiin maisemiin johdattavan kuvan on toteuttanut graafikko Marianne Kivimäki.

Helsinga-teen pakkauskoko on 100 g ja sen on valmistanut vantaalainen teetalo Forsman. Teen ainesosat: musta tee, katajanmarja, puolukkarouhe, inkivääri ja luontainen aromi.

EDELLINEN
Vantaa-tee

Vantaa-Seura